Фахівці «Досить труїти Кривий Ріг» долучаються до дорадчих органів, які створюють при міському виконкомі для вирішення екологічних проблем у місті

Всі новини / 16.03.2021

Ще на початку року коаліція «Досить труїти Кривий Ріг» направила лист до управління екології Криворізького міськвиконкому з проханням включити наших представників до Ради екологічного планування та комісії з пилопридушення, а також продовжити участь у робочій групі з вирішення питань у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Екологиня Анна Амбросова вже була членом робочої групи по вирішенню екологічних проблем Кривого Рогу. З оновленням депутатського корпусу міськради переглянули і склад групи. Фахівчиня «ДТКР» вже взяла участь в одному із засідань. Зокрема на обговоренні виконання екологічної програми міста, вона запропонувала підприємствам-забруднювачам не просто висаджувати дерева у своїх санітарно-захисних зонах, а проводити у подальшому полив та догляд за ними. Адже зараз невідомо, скільки з висаджених рослин приживаються та продовжують рости. А озеленення території полягає саме в розростанні крон дерев, які будуть затримувати пил та шум з промислових зон. Підприємствам рекомендували доглядати за висадженими деревами та подавати у звітах кількість тих, які прижилися. Озеленення санітарно-захисних зон – це не просто забаганка містян чи екологів, така вимога прописана у Державних будівельних нормах. До того ж часто Міндовкілля в процесі ОВД додає до умов провадження діяльності висадження дерев, як компенсаційний захід.

Також учасниця «ДТКР» звернула увагу представників управління екології, що у звіті з виконання екологічної програми не висвітлюють реалізацію заходів підрозділами міського виконкому чи комунальними підприємствами. Під час засідання групи з цим погодилися та пообіцяли додати до Звіту.

Тепер чекаємо на запрошення до Ради екологічного планування при міському виконкомі та до комісії з пилопридушення.