Нова процедура ОВД: Розробка горизонтів 1500 і 1580 м шахти «Ювілейна»

Всі новини / 26.02.2021

Поглиблення шахти «Ювілейної» до 1580 м планує «Суха Балка». Повідомлення про початок оцінки впливу на довкілля з’явилося у Реєстрі з ОВД. Це друга спроба компанії. Перший Звіт з ОВД виявився не досконалим, а з проведених досліджень неможливо було оцінити вплив від такої діяльності на навколишнє середовище.

Розробку горизонтів на глибині 1500 та 1580 м планують здійснювати на вже виділених для шахти землях та у межах наявного гірничого відводу. Планована діяльність буде проводитися на території Покровського району Кривого Рогу, неподалік 44 кварталу, зупинки «Ставків».

Зараз у жителів наближених житлових масивів є час надати свої зауваження та пропозиції щодо інформації, яку підприємство має висвітлити у Звіті з ОВД. Вплив від поглиблення шахти, можливі зміни у довкіллі через це підлягають включенню до документу. Питання, пов’язані із планованою діяльністю, можна викласти у зауваженнях і пропозиціях до обсягу досліджень та рівня деталізації інформації у звіті з оцінки впливу на довкілля «Розкриття та розробка горизонтів 1500 і 1580 м шахти Ювілейна». Документ можна складати у довільній формі. Інформація про діяльність є за цим посиланням.

Зауваження можна надсилати до 13 березня до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Департамент екологічної оцінки та контролю за адресою: вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 35, м. Київ, 03035. Електронна пошта: OVD@mepr.gov.ua.